Kavni proteinski smoothie

Kava in proteini? Ja, prosim! Smoothie, ki vas bo zjutraj poživil in nahranil, odličen pa je tudi pred vadbo.

Odličen je za vse, ki zjutraj potrebujete kavo, ampak vam je v kombinaciji s smoothijem skoraj preveč "tekočine" naenkrat. Zato je cold brew kava, ki poživlja, vendar zaradi načina priprave vsebuje malo kislosti in se v kombinaciji z ostalimi sestavinami s svojo nežnostjo odlično dopolnjuje v okusen smoothie.

Potrebujete (recept za 1 osebo):

  • 2/3 skodelice cold brew kave
  • 1 banana
  • 1/4 skodelice proteinov
  • 1 žlica kakava
  • 2 žlici chia semen

Priprava:

  1. Zvečer pripravite cold brew kavo: 2 žlici (18g) grobo mlete kave prelijte s hladno vodo (2 dcl) in pustite čez noč 
  2. Zjutraj precedite kavo in jo dolijte receptu, ostale sestavine dodajte v blender in zmešanjte. Tvoj zajtrk je pripravljen v 2 min in vsebuje tvojo jutranjo dozo kave

NAMIG: če si boste recept pripravljali vsako jutro, si lahko pripravite tedensko zalogo cold brew kave, saj v hladilniku ostane cel teden!

COLD BREW KAVA: Cold brew kava je kava pripravljena s hladno vodo. Glavna prednost cold brew kave je ta, da izloči manj arom - predvsem kislih in trpkih - zato je lažje pitna. Sicer izloči tudi manj kofeina, zato potrebujemo več kave, če želimo doseči enako količino kofeina kot pri toplo pripravljeni kavi.

Ker se cold brew kava pripravlja s hladno vodo, potrebuje dlje časa, da izloči vse sestavine. Zato tudi potrebuje grobo mletje kave (primerno za French press ali še grobje mletje), saj je kontakt med vodo in zrni dolg in za primerno in okusno kavo ne uporabljajte kave mlete za turško kavo ali espresso kavo, saj bo kava imela okus po pesku in bo brez okusa.

Več o Cold brew kavi, si lahko preberete tukaj.

 

KATERO KAVO IZBRATI?

Vanilija&Lešnik, Aromatizirana kavaVanilija & Lešnik, Aromatizirana kava

Tiramisu, Aromatizirana kavaTiramisu, Aromatizirana kava

Brezkofeinska kava, Single origin kavaBrezkofeinska kava, Single origin kava

Brazil Santos Caracolito, Single origin kavaBrazil Santos Caracolito, Single origin kava

Nazaj na spletni dnevnik