Kako sem prišla do ideje za naravni poživilni napitek?

Bunate Naravni poživilni napitki so moja rešitev za moje težave. In tudi plod mojega večletnega dela s čaji in kavo. Namreč zaradi bolezni se soočam z nenadnimi padci energije in koncentracije, ki mi preprečujejo normalno opravljenje opravil do konca dneva. 

Ker nikoli nisem bila pretirano pristaš instantnih rešitev (in mi iskreno kaj veliko tudi niso pomagale - predvsem ne v željeni smeri) in ker imam ogromno znanja iz področja kave in čajev, sem sama preizkušala, kaj je tista kombinacija, ki mi:

1. da energijo za nadaljevanje dneva
2. poživi moj um, da lahko skoncentrirano nadaljujem svoje delo

Tisti, ki me poznajo več kot deset let, se me spomnijo kot osebo, ki je iz torbice vedno potegnila termovko čaja - najsi je bil to pu erh čaj ali mate čaj. 

Vedno sem presojala (tudi na glas med kolegi in sodelavci), ali potrebujem trenutno bolj kavo, ali čaj, ali oboje, ali, ali,... Namreč s poslušanjem sebe in svojih potreb in z efektom posameznega napitka nase, sem sčasoma ugotovila recept, ki najbolje ustreza meni. Toda... Čez čas so moje ugotovitve preizkušali tudi drugi in prišli do zelo podobnih rezultatov!

 

Nekaj let naprej... 

O izvedbi "ready to go" napitka nisem razmišljala, dokler ni padel predlog relativno v šali med našim delom v razvoju napitkov (sem bila in sem še vedno del razvojne ekipe BeLife kombucha podjetja, ki tudi polni napitke). Vrag je vzel šalo in sem rekla zakaj pa ne. Dajmo narediti napitek, ki je popolnoma drugačen od tega kar je na slovenskem tržišču. Yerba mate kot "ready to go" napitek namreč že zelo dobro poznajo v državah severneje od nas. Ampak! Moj namen je bil ustvariti serijo napitkov, ki jih popiješ glede na tvojo trenutno potrebo. 

- Potrebuješ osvežitev in malo poživitve? Uživaj v 40(MG) Kavni limonadi s sivko

- Potrebuješ dolgotrajno poživitev in predvsem poživitev uma? Uživaj v 90(MG) napitku z yerba mate čajem

- Si kot jaz in potrebuješ res energijo in poživitev uma? Potem poizkusi 120(MG), ki je mešanica kofeina iz kave in yerba mate čaja

 

Ker sama nisem pristaš, ne sladkanih napitkov, ne umetnih okusov, so vsi napitki napitki pitni kot sok z izjemno majhno količino CO2 - ki je skoraj ne občutite. 

 

To je moja zgodba... 

Nazaj na spletni dnevnik